Življenjepis

Sem filozof, kantavtor in pisatelj.

Izobrazba

Srednjo šolo sem obiskoval na Gimnaziji Ptuj, nato pa na Filozofski fakulteti v Ljubljani diplomiral iz filozofije in primerjalne književnosti. V letu 2021 sem zaključil magisterij iz kognitivne znanosti mednarodnega interdisciplinarnega programa ljubljanske, dunajske, bratislavske in budimpeške univerze MEiCogSci. Trenutno sem doktorski študent filozofije na Filozofski fakulteti Ljubljana.

Solo petja sem se učil na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj pod mentorstvom Sama Ivačiča. Z glasbo sem se začel ukvarjati šele v najstniških letih, odtlej pa sem se od začetkov v džezu, h kateremu se še vračam z zasedbo Nostalgiki, posvetil predvsem pisanju avtorske glasbe, ki jo izvajam bodisi z zasedbo bodisi v duetu z Andrejem Kosom ali sam ob kitari. Navdih iščem v različnih zvrsteh glasb sveta, najočitnejši pa je vpliv džeza, šansonov, klasike in tanga. Vse bolj me privlači gledališče.

Pišem kritične satire, nostalgične balade in groteskne pripovedke, z dobro mero kabarejskega patosa in humorja, v džezovskih zasedbah pa stremim predvsem k žlahtnemu, staromodnemu vzdušju ter igrivi improvizaciji. Navdihujejo me Frank Sinatra, Edith Piaf, Jacques Brel, Svetlana Makarovič, pisci slovenske popevke, George Brassens in Richard Wagner. Za svoje skladbe sem prejel zlato priznanje na festivalu 18. Kantfest in srebrno kanto na 17. Kantfestu ter številne druge. » VEČ

Zanima me zgodovina filozofije in filozofska antropologija, ukvarjam pa se tudi s filozofijo uma, znanosti in politike. Vedo si želim prinesti v vsakdan ljudi kot način dejavnega mislečega odnosa do življenja, hkrati pa obujati njeno dialoško razsežnost. » VEČ

Leposlovje

Pišem tudi kratke zgodbe. Leta 2016 sem za zgodbo Rosa prejel prvo nagrado univerzitetnega literarnega natečaja Rdeča nit, leta 2018 pa za Inšpektorja Fuchsa in njegovo mavzerko prejel prvo nagrado na natečaju Mestne knjižnice Ljubljana in bil za kratko zgodbo Let mrtve ptice nominiran na uglednem natečaju revije Sodobnost.

sl_SISlovenian