Izobrazba

Srednjo šolo sem obiskoval na Gimnaziji Ptuj, nato pa na Filozofski fakulteti v Ljubljani diplomiral iz filozofije in primerjalne književnosti. V letu 2021 sem zaključil magisterij iz kognitivne znanosti mednarodnega interdisciplinarnega programa ljubljanske, dunajske, bratislavske in budimpeške univerze MEiCogSci. Trenutno sem doktorski študent filozofije na Filozofski fakulteti Ljubljana.

Glasba »

Solo petja sem se učil na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj pod mentorstvom Sama Ivačiča. Z glasbo sem se začel ukvarjati šele v najstniških letih, odtlej pa sem se od začetkov v džezu, h kateremu se še vračam z zasedbo Nostalgiki, posvetil predvsem pisanju satiričnih in baladnih avtorskih šansonov, ki jih izvajam z zasedbo, v duu ali sam ob kitari. Glasbeni navdih iščem v različnih glasbah sveta, najočitnejši pa je vpliv džeza in tanga. Vse bolj me privlači gledališče.

Filozofija »

Ukvarjam se predvsem z vprašanji filozofske antropologije, filozofije uma in znanosti, pogosto tudi z etiko in politiko. Moja želja je filozofijo prinesti v vsakdan ljudi kot način dejavnega mislečega odnosa do življenja, hkrati pa udejanjati njeno dialoško razsežnost. V različnih časnikih, predvsem v Delu, razčlenjujem trenutne družbene razmere in iščem poti naprej.

Leposlovje

Pišem tudi kratke zgodbe. Leta 2016 sem za zgodbo Rosa prejel prvo nagrado univerzitetnega literarnega natečaja Rdeča nit, leta 2018 pa za Inšpektorja Fuchsa in njegovo mavzerko prejel prvo nagrado na natečaju Mestne knjižnice Ljubljana in bil za kratko zgodbo Let mrtve ptice nominiran na uglednem natečaju revije Sodobnost.

sl_SI