Življenjepis

Primož Vidovič je 25-letni glasbenik, pisatelj in filozof iz okolice Ptuja. Srednjo šolo je obiskoval na Gimnaziji Ptuj, nato pa na Filozofski fakulteti v Ljubljani diplomiral iz filozofije in primerjalne književnosti. Trenutno končuje magisterij iz kognitivne znanosti.

Solo petja se je učil na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj pod mentorstvom Sama Ivačiča. Z glasbo se je začel ukvarjati šele v najstniških letih, odtlej pa se je od začetkov v džezu, h kateremu se še vrača, posvetil predvsem pisanju avtorske glasbe, ki jo izvaja bodisi z zasedbo bodisi sam ob kitari. Navdih išče v različnih zvrsteh, najočitnejši pa je vpliv džeza, šansonov, klasike in tanga. Vse bolj ga privlači gledališče.

Piše šansone, popevke in satire z dobro mero patosa, humorja ter groteske. Zanimajo ga protislovja, ironije in duhoviti nesmisli človeške komedije. Navdihujejo ga Frank Sinatra, Edith Piaf, Jacques Brel, George Brassens, Gabriel Fauré in Richard Wagner. Za svoje šansone je prejel zlato kanto na festivalu 18. Kantfest in srebrno kanto na 17. Kantfestu. » Več o glasbi

Nastop na muzikalu Domišljije iz Harmonije v vlogi Mola Žalerja.

Znotraj filozofije se ukvarja s filozofsko antropologijo, filozofijo uma in znanosti, z estetiko, etiko in politično fiozofijo. Vedo želi prinesti v vsakdan ljudi kot način dejavnega mislečega odnosa do bivanja in pozornost vrniti njeni dialoški razsežnosti. Trenutno piše magisterij iz kognitivne znanosti na temo umetelnosti kognicije in načrtuje doktorat. » Več o filozofiji

Piše tudi leposlovje. Leta 2016 je za zgodbo Rosa prejel prvo nagrado univerzitetnega literarnega natečaja Rdeča nit, leta 2018 pa za Inšpektorja Fuchsa in njegovo mavzerko prejel prvo nagrado na natečaju Mestne knjižnice LJubljana in bil za kratko zgodbo Let mrtve ptice nominiran na natečaju priznane revije Sodobnosti.