Sence

»Reci, reci, Barbara, kam odšla si, ljubica?
Povsod pustila si sledi, kjer je tekla tvoja kri.«

Šansonjer Primož Vidovič z zasedbo predstavlja Sence. Prejemnik številnih domačih in mednarodnih kantavtorskih nagrad v žlahtnih šansonih in spevnih popevkah uglasbuje človekova hrepenenja.

Z romantičnim svetoboljem poje o ljubezni in minljivosti, zbira pretresljive zgodbe spregledanih usod in s hudomušnimi puščicami zbada protislovja časa in družbe, v katerih se izgubljamo. Pretanjena besedila in kabarejski duh so spojeni z džezovskimi harmonijami, živo improvizacijo in pridihi raznorodnih glasb sveta.

Vidovič je na kantavtorskem festivalu Kantfest prejel zlato priznanje, še prej pa srebrno. V sodelovanju z Andrejem Kosom je potem dosegel drugo mesto na mednarodnem kantavtorskem festivalu TaktFest 2022 v Novem Sadu, prvo mesto na natečaju Freešn in zmago tako na Hitu betona kot na Glasbenem maratonu Stična. Nastopil je na različnih festivalih, od Festivala Arsana, Festivala Lent do Dnevih poezije in vina, in na mnogih priznanih prizoriščih, od Kristalne do Festivalne dvorane, od lokalnih do nacionalnih kulturnih dogodkov in kongresov.

Nastopa z zasedbo izkušenih glasbenikov, ki so preromali glasbeni svet po dolgem in počez: Matjaž Balažic na harmoniki iz meha občuteno izvablja strasti tanga in ritmiko ciganskega svinga (Piazzolleky, Flat Hats); Timi Krajnc na kitari strune virtuozno ubira od Argentine do Lizbone (Mascara Quartet, Helena Blagne); Luka Gaiser na kontrabasu gode enako prepričljivo ob džezovskih mojstrih kot ob najuspešnejših popevkah (Stefan Milenkovich, Bilbi); in Samo Ivačič na klavirju, pedagog in aranžer, ki ni samo eden glavnih glasov večglasja pri nas, temveč mojster džezovskega vokala (Vox Arsana).

Prisluhni

Prisluhni glasbi

Šanson v žlahtni obliki.

Jani Kovačič v izjavi žirije 18. Kantfesta
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

173122881_490228832337590_3976766297988738097_n

172343098_490228905670916_2213634871700673893_n

Matjaž Balažic, harmonika

Matjaž Balažic

Primož Vidovič s Ptuja je deloval kot kak trubadur iz sedemdesetih, zaradi svoje melodije, mehke ironije požvižgavanja in tega, da je bil sam sebi truba.

Peter Andrej v Večeru

V medijih

Tehnični rider

  • vokal (mikrofon)
  • kontrabas (mikrofon in/ali pickup)
  • klasična kitara (mikrofon in/ali pickup)
  • harmonika (1-2 mikrofona)
  • klavir
  • 2-3 monitorji