Glasba

Primož Vidovič je pevec, kantavtor in filozof, ki v duhovitih šansonih in nostalgičnih popevkah, za katere je prejel številne nagrade, odslikava in prevprašuje sodobnost.

Hudomušni satirik in pripovednik dreza v slepe pege našega časa, obelodanja njegove tragikomedije in premišljuje večna vprašanja, ki se skrivajo za usodami navadnih in nenavadnih ljudi. Literarna besedila, zasoljena s humorjem in prispodobami, in kabarejsko teatralnost pospremi z eklektično glasbo, v kateri se prelivajo ljudski melosi z vseh koncev sveta, od tanga in džeza pa do sevdalink in fada.

Eden izmed finalistov letošnjega Festivala slovenskega šansona je za svoje ustvarjanje prejel že več nagrad, začenši z zlatim priznanjem 18. kantavtorskega festivala Kantfest, potem pa v duetu s harmonikarjem Andrejem Kosom drugo nagrado mednarodnega kantavtorskega festivala TaktFest v Novem Sadu in zmage na natečajih Hit betona, Freešn ter Glasbeni maraton Stična.

Doslej je nastopil na mnogih festivalih in uglednih prizoriščih, med drugim na Festivalu Arsana, Festivalu Lent, na Dnevih poezije in vina, Živi književnosti, v Kristalni dvorani v Rogaški Slatini in drugod. Z zasedbo so projekt Sence predstavili v oddaji Prva vrsta na radiu Prvi, z Andrejem Kosom pa sta nastopila v oddaji Jutra ob kavi so še lepša ob kitari na Radiu Maribor. Leta 2018 je nastopil tudi v eni od glavnih vlog v muzikalu Domišljije iz Harmonije. Pogosto nastopa na kulturnih prireditvah, kongresih in proslavah.

Ob avtorskih skladbah interpretira zimzelene pesmi svetovne zakladnice, naj gre za slovenske popevke, džezovske standarde ali francoske šansone, ter v starem in zaprašenem išče novo. Uglasbuje poezijo, da bi tudi v verzih preteklosti odkril sedanjost.

Izdal je že več singlov: “Nulti pacient”, “Božiča pa ne dam”, “Kolesarska”, “Ptice padajo”. V duetu s harmonikarjem Andrejem Kosom pripravlja debitanski kantavtorski album, ki bo izšel predvidoma jeseni 2023.

Projekti

Sence

Šansoni in popevke o človekovih večnih vprašanjih in hrepenenjih, s komorno zasedbo.

Vidovič & Kos

Novodobna godca, ki v hudomušnih šansonih pripovedujeta o usodah navadnih in nenavadnih ljudi.

Nostalgiki

Džezovski ansambel, ki izvaja pesmi, ki zvenijo stare, in piše nove, ki bi lahko bile.

Izdaje

Pretekla glasbena dogajanja

sl_SISlovenian