Primož Vidovič je pevec, kantavtor in filozof, ki v duhovitih šansonih in nostalgičnih popevkah, za katere je prejel številne nagrade, odslikava in prevprašuje sodobnost.

Hudomušni satirik in pripovednik dreza v slepe pege in zablode našega časa, obelodanja njegove tragikomedije in premišljuje večna vprašanja, ki se skrivajo za usodami navadnih in nenavadnih ljudi. Literarna besedila, zasoljena s humorjem in aluzijami, zaživijo s kabarejsko teatralnostjo in ob eklektični glasbi, v kateri se prelivajo ljudski melosi z vseh koncev sveta, od tanga in džeza pa do sevdalink in fada.

Kot šansonjer nastopa samostojno, v dvojcu z Matjažem Balažicem ali s komorno zasedbo. Poleg avtorske glasbe z zasedbo Nostalgiki interpretira pesmi svetovne zakladnice, naj gre za slovenske popevke, džezovske standarde ali šansone, in uglasbuje poezijo.

Eden izmed finalistov Festivala slovenskega šansona 2023 je za svoje ustvarjanje prejel že več nagrad, začenši z zlatim priznanjem 18. kantavtorskega festivala Kantfest, potem pa v duetu s harmonikarjem Andrejem Kosom drugo nagrado mednarodnega kantavtorskega festivala TaktFest v Novem Sadu in zmage na natečajih Hit betona, Freešn ter Glasbeni maraton Stična.

Doslej je nastopil na mnogih festivalih in uglednih prizoriščih, med drugim na Festivalu Arsana, Festivalu Lent in na Dnevih poezije in vina. Z zasedbo so projekt Sence predstavili v oddaji Prva vrsta na radiu Prvi, z Andrejem Kosom pa sta nastopila v oddaji Jutra ob kavi so še lepša ob kitari na Radiu Maribor. Leta 2018 je nastopil tudi v eni od glavnih vlog v muzikalu Domišljije iz Harmonije. Pogosto nastopa na kulturnih prireditvah, kongresih in proslavah.

Izdal je že več singlov: »Nulti pacient«, »Božiča pa ne dam«, »Kolesarska«, »Ptice padajo«. V letu 2024 načrtuje izid debitantske plošče svoje kantavtorske glasbe.

00:00
sl_SI