Glasba

Primož Vidovič je šansonjer, pevec in kantavtor, ki skozi duhovite satire in doživete pripovedi sodobnosti nastavlja ukrivljeno zrcalo.

Ob eklektični glasbi, ki jo spleta z vseh koncev sveta, in z besedili, bogatimi z literarnimi aluzijami in hudomušnimi dovtipi, dreza v naše slepe pege in dramatizira male in velike tragikomedije človekove eksistence.

Kot interpret in igriv improvizator se loteva slovenskih in svetovnih zimzelenih popevk, od džezovskih standardov do francoskega šansona, od Colea Porterja do Georgesa Brassensa, ter v starem in zaprašenem išče novo. Izvedbam slovenskih popevk pridružuje uglasbitve verzov naših pesnikov, da bi tudi v njihovi preteklosti odkril sedanjost.

Za avtorsko glasbo je prejel številne nagrade, od zlatega priznanja kantavtorskega festivala Kantfest, do nagrad mednarodnega festivala TaktFest v Novem Sadu ter zmag na natečajih Hit betona, Freešn in Glasbeni maraton Stična. Nastopa samostojno in v različnih komornih ali džezovskih zasedbah, trenutno pa najdejavneje v duetu s harmonikarjem Andrejem Kosom.

Doslej je nastopil na mnogih festivalih in uglednih prizoriščih, med drugim na Festivalu Arsana, Festivalu Lent, na Dnevih poezije in vina, Živi književnosti in v Kristalni dvorani v Rogaški Slatini. Leta 2018 je nastopil v eni od glavnih vlog v muzikalu Domišljije iz Harmonije, leta 2020 pa s priznanim dunajskim avantgardnim pianistom Hannesom Loschllom na Dunaju. Pogosto nastopa na kulturnih prireditvah, kongresih in proslavah. Izdal je že več singlov, od skladb “Nulti pacient”, “Božiča pa ne dam” do “Kolesarska” in “Ptice padajo”.

Projekti

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

nostalgiki-foto-1-blaž-črnič

Nostalgiki

Džezovska zasedba z nostalgičnimi avtorskimi popevkami in priredbami zimzelenih standardov.

hero-pic

Vidovič & Kos

Novodobna godca, ki v hudomušnih šansonih pripovedujeta o sodobnosti.

header_image

Sence

Komorni projekt šansonov in popevk o človekovih hrepenenjih in razočaranjih.

Izdaje

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Pretekla glasbena dogajanja

sl_SISlovenian