,

Finalist Festivala slovenskega šansona 2023

Prebili smo se v finale Festivala slovenskega šansona 2023! Kljub dolgemu, deževnemu dnevu so dečki na odru razturali in mi več kot pomagali naslikati moj “Triptih sestre Felicite” v Samovi priredbi.

Čeprav so umetniška tekmovanja vedno malce nehvaležna, smo se v dobrem duhu radi pomerili s krasnimi in raznovrstnimi šansonjerji, od Violoncelli Itineranti, Jure Ivanusic, Andreja Tomšiča do Veronike Nikolovske, s katerimi se bomo še srečali v Rogaški Slatini, pa tudi vsemi drugimi, ki jih bomo gotovo srečali drugod: Prašnati, Ana Mezgec, Anja Hrastovšek, Anja Strajnar, Mihael Lajnar. Lepo se je bilo podružiti s kopico glasbenikov, ki si v teh časih za glasbeno ustvarjanje vzamejo čas in premislek.

Hvala radiu Prvi, posebej urednikom Teja Klobčar, Andrej Prezelj in Simona Moličnik, da so prevzeli to zahtevno, nedobičkonosno štafeto; žiriji, Gregor Stermecki, Barbara Šinigoj, Jadranka Juras, Vladu Žabotu in Mihu Zoru, da so nam namenili pozornost; in občinstvu, da nam je prišlo prisluhnit.

Seveda pa ne bi bilo kaj prida slišati brez Matjaža Balažica na bandoneonu, Luka Hermana Gaiserja na kontrabasu, Timija Krajnca na kitari in Sama Ivačiča kot aranžerja in pedagoga, ki vztrajajo z menoj na tej poti.

Zamudniki nas lahko vidite in slišite tukajle:

https://prvi.rtvslo.si/podkast/koncerti/173251519/174957665

Sicer pa se vidimo jeseni! Pa morda že prej.

en_GB